Jyväskylän kokoiseen kaupunkiin mahtuu muutamia suuremman kokoluokan ketjuhotelleja, joiden lisäksi majoitut kaupungissa halutessasi kotoisissa huoneistoissa, joita ylläpitävät ja vuokraavat ammattimaisesti yksityishenkilöt ja pienyritykset. Kun matkustat Jyväskylään, saat varattua toiveittesi mukaisen yöpaikan kaikkein todennäköisimmin mahdollisimman hyvissä ajoin ennen matkasi ajankohtaa.

Kaipaatko kallista luksusta kylpyläpalveluineen vai yksilöllistä, ainutlaatuista boutique-hotellin atmosfääriä? Helpolla pääset myös, mikäli varaat huoneen Jyväskylän keskitasoisesta hotellista. Tutki hotellitarjontaa tarkemmin ja valitse joukosta sinua eniten miellyttävä vaihtoehto, jonka voit varata joko suoraan hotellin nettisivuilta tai jonkin hotellisivuston kautta. Kootut hotellinvaraussivustot saattavat antaa asiakkailleen alennuksia ja niille kirjautuneena yöpymiset voivat kerryttää bonuksia tai vastaavia etuasiakkaille tarkoitettuja hyvityksiä. Käännetään katseet nyt Jyväskylän hotelleihin!

Boutique Hotelli Yöpuussa yövyt persoonallisesti

Osoitteessa Yliopistonkatu 23 sijaitsee kadunkulmassa viehättävä rakennus, jossa toimivat sekä Boutique Hotelli Yöpuu, että Ravintola Pöllöwaari. Yöpuussa valitset sinua parhaiten palvelevan huoneen hotellin 26 huoneesta. Perhehuoneet on varustettu omalla kylpyhuoneella sekä oleskelutilalla. Myös saunallinen kylpyhuone löytyy.

Yöpuun asiakkaille on tarjolla ilmaiseksi langaton internet-yhteys, pysäköinti ja buffet-aamiainen. Hotellin vastaanotto on rajoitetusti auki ja asiakkaat voivat halutessaan jättää tavaransa matkatavarasäilytykseen.

Boutique-hotellien ideana yleensä on, että huoneiden sisustukset eroavat toisistaan ja kokonaisuutta yhdistää mielenkiintoinen, boheemimpi, mutta usein hyvin elegantti yleistunnelma, jossa on aistittavissa lämpöä ja aitoutta.

Omppuun kirjaudut huoletta silloin, kun sinulle parhaiten sopii

Omena Hotelli -ketjun majoituspalvelut tarjoavat asiakkailleen joustoa sekä sisäänkirjautumisen että lompakon suhteen. Yleensä niiden huonekohtaiset hinnat jäävät alle tavallisten hotellihintojen, vaikka nykyisellään erot eivät hintatasossa aina olekaan kovin suuria Omenan ja huokeimpien muiden hotellien välillä.

Omena Hotellin kätevyys on siinä, ettei vastaanottoon tarvitse kirjautua erikseen, myöskään mitään takuumaksuja ei tarvitse maksaa. Niissä ei nimittäin edes ole vastaanottoa, vaan sisäänkäynti suoritetaan koodilla, jonka asiakas saa huonevarauksen yhteydessä. Näin ollen Ompuissa ei myöskään ole paikalla henkilökuntaa, mikä saattaa joskus harvoissa tapauksissa tuottaa turvattomuuden tunnetta.

Omena Hotellit ovat kuitenkin täysin turvallisia, kunhan noudatat niissä järkevää käyttäytymistä aivan samalla tavoin kuin tavallisestikin. Älä koskaan vie sinne ketään tuntematonta ja varmista, ettei sinua seurata ulko-ovesta. Jyväskylän Omenassa yövyt osoitteessa Vapaudenkatu 57.

Hotelli Verso

Kauppakatu 35:ssä sijaitseva Hotelli Verso vetää vertoja minkä tahansa suuremman ketjun hotellille. Versossa on 128 savutonta huonetta – joskin mainittakoon, ettei tupakointi ole nykyisin sallittu minkään majoituspaikan sisätiloissa, mutta tämän paikan tiedoissa savuttomuus mainitaan vielä erikseen. Hotellin palveluihin kuuluvat ilmainen langaton internet-yhteys ja ilmainen aamupala. Itsepalvelupysäköinti on maksullista. Lisäksi Versossa on oma baari sekä sauna.

Vastaanotto on auki ympäri vuorokauden, asiakkaat voivat säilyttää arvotavaroitaan tallelokerossa ja matkatavaroillekin on järjestetty säilytys. Versossa ajatellaan myös perheitä, sillä lapsille on oma alue, joka muistuttaa hieman laivojen leikkihuonetta puuhapöytineen ja liitutauluineen.

Järvimaiseman ihailua saunallisesta sviitistä

Jyväskylän järvimaisemia ihailet paitsi jokilaivan kannelta kiertopurjehduksella tai ravintolalaivan ruokapöydästä, myös Finlandia Hotel Alban saunallisesta sviitistä. Kesäisin Alban vierailijat voivat rentoutua hotellin uima-altaassa pulikoiden.

Saunan ja terassin lisäksi tässä 126-huoneisessa hotellissa on ympärivuorokautinen vastaanotto, ravintola, baari ja aulabaari, ilmainen langaton internet-yhteys sekä ilmainen pysäköinti. Aamiainen sisältyy huoneen hintaan. Hotelli Albassa lounastat ja ruokailet tyylikkäässä ravintolassa, jossa yksityistilaisuuksiin on vuokrattavissa kaksi kabinettia.

Hotelliketjujen edustajat Jyväskylän kaupunkimiljöössä

Yli 200 huoneen hotelleissa yleisiä oleskelutiloja, kuten baareja, on asiakkaille luvassa tietenkin enemmän kuin pienemmän kapasiteetin majoituksissa. Yleensä aamiainen kuuluu yöpymisen hintaan ja tavallisesti kaikissa hotelleissa on ilmainen langaton internet-yhteys sekä matkatavarasäilytys, kabinettitiloja, sauna ja jopa kylpyläpalveluita. Seuraavista suurten ketjujen hotelleista löytänet halutun huoneen, jollei jokin yksityisistä hotelleista sovi tarpeisiisi.

Jyväskylässä majoitut korkeatasoisesti myös seuraavissa hotelleissa ja sijainneissa:

  • Cumulus City Jyväskylä, Väinönkatu 3
  • Original Sokos Hotel Alexandra, Hannikaisenkatu 35
  • Solo Sokos Hotel Paviljonki, Lutakonaukio 10
  • Cumulus Resort Laajavuori (myös kylpylä ja spa), Laajavuorentie 30
  • Scandic Jyväskylä, Vapaudenkatu 73

Helposti huoneistohotellissa

Kaikki eivät halua majoittua suuriin hotelleihin. Budjetti lienee suurin tekijä paikan valinnassa, mutta sijaintikin näyttelee suurta roolia siinä, mikä majoitus valikoidaan. Kaikki matkustajat eivät viihdy ylellisen kliinisissä hotelleissa, vaan valitsevat kodinomaisemman vaihtoehdon, jonka etu yleisimmin on keittiön käyttömahdollisuus. Jyväskylässä on mahdollista majoittua yksityishuoneistoissa, jotka ovat vuokrattavissa hotellisivustojen, mutta myös AirBnb-palvelun kautta. Aina voit kokeilla lisäksi HomeAway-sivustoa.

Yksityisasunnossa yöpyminen tuo matkaan omanlaisen lisäkokemuksen, joka sopii maanläheisille, rennommille ja sosiaalisille matkalaisille. Vaikka yöpyjä ei kohtaisi kasvotusten huoneiston vuokraajaa, yhteydenpito hoidetaan silti henkilökohtaisemmalla tasolla, kun taas hotelleissa majoittuminen on etäisempää ja samalla asiakassuhde kyseiseen majoituskohteeseen tuo tiettyä turvallisuuden tunnetta, jolloin palautteen antaminen ja palvelun vaatiminen ovat helpompia asioita.

Jos huoneistohotelli houkuttaa, saatat viihtyä Väinönkatu 7:ssä Helppo Hotelli Apartmentsissa, jossa on 8 huonetta ja sauna. Asiakkaiden palaute kohteesta on vaihtelevaa, mutta pääosin positiivista.